Lodówka dla lokalu gastronomicznego

2 Replies

Wyposażenie restauracji
warming-trays-1148240_1280

Nikt nie może mieć wątpliwości co do tego, że lodówka tak jak i wiele innych urządzeń jest niezbędnym elementem wyposażenia gastronomii. Obecnie wybór takiego sprzętu na rynku jest naprawdę ogromny, a więc każdy powinien znaleźć idealną dla swojego lokalu lodówkę, biorąc pod uwagę jej wielkość, klasę energetyczną czy dodatkowe funkcje, jak na przykład kruszarka do lodu. Dla wielu tak szeroki wybór to jednak nie tyle korzyść, ile spory kłopot. Zastanówmy się w związku z tym, na co zwrócić uwagę, wybierając lodówkę do mniejszego lokalu gastronomicznego.

Oszczędność

Wydaje się, że obecnie mniej ważna jest jej wielkość. Najważniejszym czynnikiem, który powinien być brany pod uwagę przy wyborze tego urządzenia wyposażenia gastronomii jest energooszczędność. Najlepszym rozwiązaniem będą tutaj lodówki o klasie energetycznej A+++. Ich przeciwieństwem będą natomiast lodówki oznaczone symbolem G. Zauważmy, że poza poziomem zużycia energii, producenci podają informację o zużyciu w kWh na dzień albo też na rok. Takie informacje także są dla właściciela bardzo pomocne.

Zdolność utrzymywania temperatury

Wybierając ten element wyposażenia gastronomii pamiętać musimy o jeszcze jednym, a mianowicie zdolności utrzymywania temperatury. Wskaźnik ten jest najczęściej podawany w godzinach i jest bardzo istotny, kiedy to w restauracji zabraknie prądu.

Poza tymi czynnikami, na pewno uwagę zwrócić trzeba jeszcze na gwarancję, zdolność zamrażania, czy funkcję automatycznego oszraniania.

2 comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *