Jak otworzyć i prowadzić restaurację w Polsce

Porady

Jednymi z przedmiotów, które są obowiązkowym wyposażeniem każdej kuchni, są garnki. Decydując się na zakup, należy zwrócić uwagę na wielkość garnków, materiał z którego są wykonane i ilość, tak aby można było bez problemu i komfortowo przygotowywać potrawy. Charakterystyka garnków ze stali nierdzewnej  Dobrym wyborem z pewnością będą garnki ze stali nierdzewnej, które są bardzo […]

Czytaj dalej

Młynek do zlewu (inaczej: rozdrabniacz do zlewu) to istotny element wyposażenia każdej kuchni zarówno w gospodarstwie domowym, jak i w profesjonalnych firmach gastronomicznych. Znaczenie ułatwia zachowanie czystości, higieny i segregację odpadków. Jak działa młynek do zlewu? Praktycznie wszystkie modele młynków do odpadów są zbudowane w podobny sposób i składają się z zespołu montażowego, części rozdrabniających, […]

Czytaj dalej

Najważniejsze w każdej restauracji są oczywiście serwowane przez taki lokal dania. Jeśli jesteśmy już przy posiłkach, które możemy w takim punkcie spożywać, to na dłużej przytrzymać chcielibyśmy się przy kartach menu, które rzecz jasna są tutaj niezbędne. Każdy, kto często odwiedza takie punkty, na pewno zwrócił uwagę na to, że wielokrotnie zdarza się, że są […]

Czytaj dalej

Prowadząc własną gastronomię czy lokal w tej branży, na pewno nie można przejść obojętnie wobec kwestii wyboru odpowiedniego oprogramowania. Nie jest bowiem żadną tajemnicą, że dzięki niemu możemy w dużej mierze usprawnić pracę naszej restauracji. Obecnie wydawać by się mogło, że z wyborem właściwego oprogramowania większego problemu nie będzie, bo na rynku takich programów jest […]

Czytaj dalej